huiswerkthuis.nl

030 - 227 00 60

Huiswerkbegeleiding

Bij Huiswerkthuis bieden wij huiswerkbegeleiding aan huis. Deze begeleiding wordt online gegeven door professionele huiswerkbegeleiders. De huiswerkbegeleiding die wij bieden wordt op maat verzorgd en aangepast aan de behoefte van je kind. Je kind wordt geholpen om zijn of haar leer en werkstof te begrijpen en je kind wordt gemotiveerd om het allerbeste eruit te halen.

 

Huiswerkbegeleiding aan huis

Huiswerkbegeleiding volgen aan huis is natuurlijk ideaal, daarom bieden wij huiswerkbegeleiding aan huis aan. Onze huiswerkbegeleiders zijn professioneel en kijken naar wat jouw kind nodig heeft. Zo passen onze online huiswerkbegeleiders heel gericht de juiste begeleiding aan voor een optimaal resultaat. Doordat wij gebruik maken van online huiswerkbegeleiding kunnen wij de huiswerkbegeleiding aan huis aanbieden, op elk gewenst moment! Op deze manier zorgen wij ervoor dat je kind zo goed mogelijk geholpen wordt er het allerbeste uit je kind wordt gehaald.

Wij begeleiden met een doel!

Kortom, door onze online huiswerkbegeleiding, kan jouw kind heel eenvoudig huiswerkbegeleiding aan huis ontvangen. Ondanks dat de huiswerkbegeleiding online wordt aangeboden, is het alsnog heel goed mogelijk om maatwerk te leveren en je kind optimaal te begeleiden bij zijn of haar huiswerk. Naast dat wij huiswerkbegeleiding aan huis geven wordt er door ons ook naar het brede plaatje gekeken, zodat we er zeker van zijn dat bijzaken niet het presteren van je kind tegenhouden.

 

Je kind gaat aan de slag

Je kind komt thuis uit school, drinkt wat en praat wat met je bij. Vervolgens is het tijd voor zijn of haar huiswerk. Dus is het tijd om in te loggen in het huiswerkthuis-systeem, op het moment dat je kind inlogt wordt hij of zij opgevangen door de huiswerkbegeleider. Ze nemen de dag door en bespreken het programma voor die dag. De huiswerkbegeleider luistert aandachtig of er nog belangrijke dingen op school gebeurd zijn. De huiswerkbegeleider begeleidt je kind om te helpen met het verbeteren van de studieresultaten. Deze studieresultaten worden ook beïnvloedt door bijzaken, er wordt dus ook een luisterend oor geboden als je kind ergens mee zit of als je kind iets vervelends heeft meegemaakt op school.

Huiswerk maken

Je kind gaat aan de slag met het huiswerk of met het leerwerk. Nadat je kind klaar is met de opdrachten die hij of zij moet maken, of denkt dat het de leerstof goed genoeg kent, kan hij of zij met één druk op de knop laten weten dat hij of zij klaar is. Duurt het erg lang voordat het kind klaar is met zijn of haar huis- of leerwerk? De kans is natuurlijk aanwezig dat je kind alleen maar in het boek aan het staren is, of dat hij of zij veel liever dat geweldige spel speelt. Dus neemt de begeleider polshoogte en grijpt het in als je kind ook daadwerkelijk iets anders dan huis of leerwerk aan het doen is. Is je kind klaar met het werk? Dan wordt het gemaakte werk doorgesproken met de begeleider om zeker te weten dat er ook echt iets geleerd wordt. Elke keer als het huiswerk af is wordt dit besproken met de begeleider.

 

Via onze manier online huiswerkbegeleiding is het erg eenvoudig om het maatwerk te controleren. Als je kind het werk af heeft stuurt hij of zij een foto van het gemaakte werk of scant deze in, zodat de begeleider het kan controleren. Steeds vaker wordt lesstof online aangeboden, zo worden de opdrachten online gemaakt waardoor de leerling niet eens een foto of een scan hoeft te maken. De begeleider kan alle gemaakte opdrachten direct bekijken. Bij het controleren passen wij het professionaliteitsprincipe toe. Wij controleren niet altijd alle opdrachten en leerwerk. Vanuit de kennis en ervaring bekijkt de huiswerkbegeleider per keer of het nodig is om het werk te controleren of het leerwerk te overhoren.

Toetsenvoorbereiding

Toetsen worden op tijd mondeling en schriftelijk voorbereid. De huiswerkbegeleider zorgt voor een strakke planning waardoor je kind voor een toets optimaal is voorbereid. Bij het maken van de planning wordt gelet op het leerproces van de leerling. Ons doel is om uiteindelijk je kind te leren om zelf goed te plannen. In de meeste gevallen begint dit door je kind eerst te laten zien en ervaren hoe goed plannen werkt. Doordat de planning op toepassing is voor de je kind zal hij of zij in de praktijk leren hoe je effectief moet plannen om je optimaal voor te bereiden op een toets.

Weekplanning

Bij online huiswerkbegeleiding wordt gebruik gemaakt van een weekplanning waardoor je kind elke dag weet wat er van hem of haar verwacht wordt. In de weekplanning staat alle informatie over het huiswerk die hij of zij in de week heeft en staan alle SO’s, toetsen en repetities vermeldt. Verder houdt de huiswerkbegeleider in der weekplanning bij of er achterstanden zijn opgelopen en wat aandachtspuntjes zijn voor jouw kind. Hierdoor wordt je kind zo goed mogelijk helpen en zal dit het beste resultaat geven. Heeft je kind veel begeleiding en structuur nodig, dan beheert de huiswerkbegeleider de weekplanning. Is je kind al een stuk zelfstandiger, dan werken we ernaartoe dat je kind zelf de weekplanning beheert en stimuleert huiswerkbegeleider en biedt hulp waar nodig.

Vragen stellen

Leraren geven vaak aan dat kinderen in de klas veel te weinig vragen stellen. Wij merken dat kinderen dat bij ons ook niet graag van uit zichzelf vragen stellen. Maar omdat onze begeleiders een op een contact hebben met de kinderen sporen wij de kinderen aan om wél vragen te stellen. Vragen stellen is verstandig en je leert er ontzettend veel van. Bij online huiswerkbegeleiding kan je kind elk moment van de dag vragen stellen en let de begeleider niet alleen op de vraag die je kind stelt, maar ook waarom je kind specifiek die vraag stelt. Sommige vragen hebben een uitgebreidere uitleg nodig, dan schakelt de huiswerkbegeleider de hulp in van een vakdocent binnen ons erg diverse netwerk van docenten, zodat de vraag zo goed mogelijk kan worden beantwoord.

Boeken en oefenmateriaal aanwezig!

Huiswerkthuis beschikt over de meeste gangbare schoolboeken die in Nederland te koop zijn. We kennen dus de leerstof en praten dus over dezelfde stofinhoud. Ook hebben we een omvangrijke database waarin alle mogelijke oefenstof aanwezig is. Waardoor we er niet alleen voor kunnen zorgen dat je kind de oefenstof begrijpt, maar ook dat hij of zij de oefenstof kan toepassen. Het gebeurt vaak dat kinderen de stof uit het boek wel begrijpen, maar dat ze er erg veel moeite mee hebben om deze toe te passen in een andere opdracht die geheel onbekend voor ze is. Zo zorgen we ervoor dat je kind de lesstof écht begrijpt en dat hij of zij het ook écht kan toepassen.

MEER INFORMATIE?

Vul hiernaast je gegevens in en je vraag. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Maatwerk

Elk kind is verschillend. Dat is niet alleen een theoretisch uitgangspunt. Wij werken ook zo. Wij leren elk kind kennen, op basis van de kennis die wij hebben over jouw kind maken wij een plan van aanpak. Elke dag wordt er gekeken of die plan van aanpak nog steeds kloppend is en passen wij waar nodig het plan van aanpak aan. Geen huiswerkklas, maar individuele begeleiding en het kind écht leren kennen.

De kunst van het leren

Het komt de meeste kinderen niet aanwaaien. Het gaat niet meteen goed, waarom niet? Leren is een vak apart. Bij Huiswerkthuis leren wij de kinderen om te leren. Natuurlijk helpen wij jouw kind begeleiding en zorgen wij er samen met jouw kind voordat hij of zij over gaat, met zo mooi mogelijke cijfers. Maar onze nadruk ligt op het leren, leren. Zodat je kind het uiteindelijk uit zichzelf kan.

Online hulp krijgen?

Een groot voordeel van online huiswerkbegeleiding is, dat kinderen niet met z’n twintigen in een leslokaal zitten te studeren. Ze steken bij ons niet hun vinger op als ze hulp nodig hebben. Bij ons krijg de leerlingen 1 op 1 aandacht van hun studiecoach en studeren ze alleen. Online hulp krijgen is een krachtige manier om jouw kind met alle aandacht dat je kind nodig heeft verder te helpen.