huiswerkthuis.nl

030 - 227 00 60

De eerste toetsen, voor je het weet is het zover...

vr, 14 augustus 2015
zomer eerste toetsen huiswerkbegeleiding

Wie begint er in augustus over de eerste toetsen? De snorkel ligt nog op tafel, de caravan staat nog voor het huis. Ook al is de zomervakantie bijna afgelopen, dan is het toch nog steeds voorbarig om het te gaan hebben over de eerste toetsen? Dat doet Huiswerkthuis wel! Sterker nog: wij zijn al druk bezig met inventarisatie van de noodzakelijke acties voor de leerlingen aan wie we huiswerkbegeleiding geven. Hoe is het vorig jaar gegaan? Wat was het verloop? Wat waren de eindcijfers? Wat kunnen we dit jaar verwachten?

Onze huiswerkbegeleiders trekken er vanaf dag 1 aan

Waarom doen we dat? Voor je het weet is het namelijk oktober. En dan zit je kind midden in de toetsen. Op school lijken de eerste weken in september nog heerlijk rustig. Langzaam opstarten, een beetje opwarmen. Hopelijk nog flink wat warme zomerdagen in september. Onze studiecoaches weten dat ze er in september hard aan moeten trekken. Niet omdat er veel huiswerk ligt, maar omdat leerlingen nog in de zomerstand staan. Én omdat wij weten wat jouw kind waarschijnlijk niet weet: de tijd gaat sneller dan je denkt en de eerste klap is een daalder waard!

Het eerste rapport en de eerste toetsen vormen de basis

Wij weten vanuit ervaring als geen ander hoe snel iemand tegen en onnodige achterstand opkijkt. De cijfers in september en oktober tellen in de meeste gevallen mee voor het eindejaars gemiddelde. De eerste cijfers vormen uiteindelijk de basis van een succesvol schooljaar. Begint je kind bijvoorbeeld met twee vijven en een vier op het eerste rapport, dan is de klus in januari, bij de tweede toetsperiode, des te groter. Als onze huiswerkbegeleiders er meteen het tempo goed in zetten, heeft dat nóg een voordeel. Je kind bouwt namelijk geen achterstand op. In tegenstelling tot al die leerlingen die het in de eerste maanden lekker rustig aan doen, zal jouw kind nog prima met het niveau van de klas mee kunnen doen in februari en maart. Immers: wij zijn al vanaf september tijdens de huiswerkbegeleiding bezig met de lesstof op school. Je kind bouwt het jaar gelijkmatig op. Er moet wel heel veel gebeuren wil je kind het net begonnen schooljaar slecht afsluiten.

Het advies is daarom...

Daarom is ons standaardadvies aan ouders: start direct met huiswerkbegeleiding. Begin niet met drie dagen huiswerkbegeleiding per week, maar ga er vol voor. Een goede start geeft het beste resultaat. Zelfs als jouw kind vorig jaar de motivatie volledig kwijt was. Wacht ook niet tot december of januari met huiswerkbegeleiding. Je snapt nu dat we goede redenen voor dit advies hebben!

NAAR OVERZICHT

Inschrijven voor huiswerkbegeleiding?

Klik hier