huiswerkthuis.nl

030 - 227 00 60

Extra huiswerkbegeleiding bij je huiswerk?

Als je kind vijf dagen huiswerkbegeleiding krijgt, gaat het aan de slag met het dagelijkse schoolwerk, met het voorbereiden van toetsen én met het proces om leren te leren. Samen met ouders en leerling gaan we bezig met een race tegen de klok. Heeft je kind veel achterstanden, dan kun je je afvragen of 'gewone huiswerkbegeleiding' voldoende. Een leerling met veel achterstanden mist de stabiliteit om én achterstanden in te halen én het schooljaar goed af te ronden. Met begeleiding+ bieden we die stabiliteit. Er zijn drie verschillende begeleiding+ pakketten die elk een eigen zwaartepunt hebben.

 

Investerende begeleiding+ (2 - 3 tekorten)

Kies voor deze begeleiding wanneer voor 2-3 vakken een onvoldoende staat. Je kind bespreekt elke dag met een studiecoach wat er op het programma staat. Je kind gaat aan de slag met het gewone huiswerk, maar is ook bezig om achterstanden in de lesstof weg te halen. Elke week heeft een leerling twee keer een afspraak met een vakdocent om heel specifiek met de lesstof van de zwakke bezig te zijn.

€ 290,--

 

Investerende begeleiding+ (4 tekorten of meer)

De intensieve vorm van begeleiding+ is bedoeld voor leerlingen met tekorten bij meer dan 4 vakken. De enige remedie voor een geslaagde overgang is maximaal intensief bezig gaan. We werken achterstanden weg en gaan tegelijk bezig met de dagelijkse verwerking van de lesstof om geen nieuwe achterstanden op te lopen. Elke week gaat de leerling zo'n vier keer met een vakdocent bezig om zwakke vakken op te halen. De screening is bij dit pakket van groot belang: bij de start inventarisen we exact op welke gebieden er hiaten in de kennis van je kind zitten. Elke maand plannen we overleg met ouders/verzorgers in, zodat we als instituut en ouders zo goed mogelijk samen kunnen werken voor een maximaal resultaat. Dit pakket is ook geschikt voor ambitieuze leerlingen die nóg meer uit hun studie willen halen.

€ 330,--

 

Structurerende begeleiding+

Kinderen met een concentratiestoornis kunnen soms moeilijk meekomen. Terwijl ze vaak veel in huis hebben. Deze kinderen zijn gebaat bij structuur-begeleiding+. Ook leerlingen die een extra zetje nodig hebben omdat hun motivatie te wensen laat, hebben veel aan deze vorm van begeleiding. We richten ons minder op vakinhoudelijke begeleiding en meer op structuur. De leerlingcoach volgt gedurende de middag deze leerlingen intensief. Is het nodig om een leerling elke tien minuten even te spreken om te zien hoe het gaat? Dan doet we dat. Is het belangrijk om al het huiswerk grondig te overhoren? Dan doen we dat. Ook bij deze groepen leerlingen is het belangrijk om regelmatig contact met het thuisfront te hebben. We doen dit minimaal eens per zes weken.

€ 310,--

 

MEER INFORMATIE?

Vul hiernaast je gegevens in en ja vraag. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Maatwerk

Elk kind is anders. Dat is niet alleen een theoretisch uitgangspunt. We werken zo. Ieder kind wordt gescreend. Op basis van de screening volgt een Plan van Aanpak. Elke dag stemmen we de aanpak af op dat wat het kind nodig heeft. Geen huiswerk-klas, maar individuele begeleiding.

De kunst van het leren

Het komt de meeste kinderen niet automatisch aanwaaien. Het gaat niet automatisch goed. Waarom niet? Omdat leren een kunst is. Bij Huiswerkthuis leren we leren. Natuurlijk helpen we elke leerling om over te gaan, om de studie met mooie cijfers af te sluiten. Maar veel meer leren we leren.

Online hulp krijgen?

Onze leerlingen zitten niet met 20 kinderen in een leslokaal ijverig te studeren. Ze steken niet hun vinger op als ze hulp nodig hebben. Onze leerlingen krijgen 1 op 1 aandacht van hun studiecoach en studeren alleen. Online hulp krijgen is een krachtige manier om een kind verder te helpen.